čtvrtek 24. října 2013

Speciál o houbách

Houbařením jsem trávil hodně volného času během září a začátkem října. Dánové ani většina ostatních Evropanů nehoubaří a tato aktivita jim přijde nesmírně zajímavá. Mnoho lidí se zvědavě ptá, kde že se ty houby dají sbírat a jestli je opravdu můžete jíst a nekupovat je v supermarketu. Několikrát jsem také hostům z hub vařil a až na jednu dánskou rodinu, kterou jsem možná přiotrávil hřibem kovářem a už se pak neozvali, byli všichni nadšení a spokojení.

Challenge No. 5: Ušetřit za jídlo houbařením a naučit další lidi houbařit.

Objevené jedlé houby: žampiony, hříbky, klouzci, bedle, pýchavky, václavky, špičky, holubinky a kotrč.




Naučil jsem houbařit Rongwei (z Číny), která tuto aktivitu, kterou prováděla poprvé v životě, nadšeně prožívala. Ukázal jsem jí také již minule objevený sklad pýchavek obrovských.




Sbíral jsem také špičky do zimních polívek. Nechal jsem je hlídat Strážcem, aby nezdrhly.


Po sezóně žampionů, kterých bylo tolik, že jsem je už nemohl sbírat, protože jsem je nestíhal jíst ani když jsem se je snažil rozdávat kamarádům, jsme začali sbírat babky a václavky.


Denně jsme jedli ty nejvybranější pokrmy z hub. Zatímco já krájel, Strážce hlídal pánev a smažil.




 Ani při zvýšené konzumaci hub a jejich rozdávání jsme neměli dost vysokou spotřebu, proto jsme nasušili tři sklenice hub - zleva pýchavka, hříbky a špičky.



1 komentář:

  1. Doporučím ti, pokud máš možnost sehnat mlýnek na jemno a můžeš si udělat koření..:-)

    OdpovědětVymazat