Mám rád asijskou kuchyni. Navrhl jsem tedy kamarádce Rongwei z Číny, že jí a její kamarádce uvaříme českou večeři a na oplátku bychom mohli příště přijít za nimi na asijskou. Vzhledem k tomu, že jsem nasbíral o víkendu hromadu žampionů, že Rongwei nejí vepřové maso a že tu není možné sehnat knedlík, nezbývalo nám již s Káťou mnoho nápadů. Pustili jsme se do smaženého kuřecího stehna na žampionech se smetanovou omáčkou a rýží.
Find No. 4: Než jsme šli nakoupit na večeři, prošli jsme se kolem Horsenského vězení (krásný komplex) a našli na zemi ležet dánskou padesátikorunu. Káťa ji prvně považovala za kousek vstupenky, ale já se v ten okamžik už viděl, jak za ni nakupuji pivo.
Příprava pokrmu probíhala za upíjení dobrého piva z mojí nové skleničky, kterou jsem nenápadně zvedl v centru Aarhusu z chodníku. Strážce na celý proces vaření dohlížel.
Co se hodí k poslední hodince času před návštěvou a k přípravám vaření více než idylické pokuřování vodní dýmky?
Začali jsme na cizinky trochu moc silnou slivovicí, pokračovali českým postřižinským pivem a nedostali se už k ochutnání Becherovky.
Žádné komentáře:
Okomentovat